Nu imi vine sa cred cat de repede am trecut si prin acest an scolar,primul an de facultate in Bucuresti. Pentru mine anul acesta a fost un an al schimbarilor si totodata inceputul maturizarii mele. Oras nou, scoala noua, prieteni si colegi noi, departe de casa si de comoditatea de a avea toate treburile casnice facute de mama (ce nu as da sa mai aiba cine sa imi faca o supa acum). Daca urmeaza sa faceti si voi acest pas sunt sigura ca asteptati cu nerabdare, insa nu uitati ca va trebui sa faceti fata schimbarii cu brio. Zilele petrecute acasa vor fi numarate asa ca eu acum le pretuiesc mai mult ca niciodata.

Schimbarea cea mai grea a fost sa vin dintr-un oras mic in unul imens. Daca nu stiti cum e sa traiesti intr-un oras mic va spun eu:

  1. majoritatea locuitorilor se cunosc intre ei si daca nu cunosti o persoana care te intereseaza, stai linistit, prietena ta sau prietena prietenei tale sigur o cunoaste;
  2. tot ce faci se afla;
  3. ajungi repede oriunde, e suficient sa te trezesti cu o ora inainte si nu cu doua, cum se obisnuieste in Bucuresti;
  4. oamenii sunt binevoitori si draguti cu tine indiferent daca te cunosc sau nu si indiferent de meseria pe care o au. Eu cel putin m-am saturat sa mi se arunce actele in scarba cand merg sa platesc ceva sau ca doamna de la metrou sa urle la mine fara motiv (da, mi s-a intamplat si asta);
  5. nu exista companii mari, asa ca atunci cand vei ajunge in Bucuresti asteapta-te sa nu stii despre ce vorbesc ceilalti si cum e sa ai atatea oportunitati sa participi la diferite workshop-uri si proiecte pentru dezvoltarea ta.

Ei bine, cam asta e cu orasele mici. Au si ele frumusetea lor chiar daca atunci cand locuiesti in ele nu le recunosti, insa oportunitatile pentru noi, tinerii cu vise mari, lasa de dorit.

Ajungi intr-un oras mare unde iti dai seama ca esti pe cont propriu si trebuie sa te descurci orice ar fi. Trebuie sa te axezi pe tine si viitorul tau, asa ca fii tare, multe provocari te vor incerca! Nu spun asta ca sa te demoralizez, ci sa te incurajez ca atunci cand ai ajuns aici sa nu uiti de ce ai venit!

Author

Leave a Reply